Over ons

De Mootwörm zijn opgericht op 1 juli 1985 door een stel vrienden. De kapel bestaat uit ruim 20 muzikanten, met een traditionele bezetting van koperblazers en slagwerk. Ook zang wordt de laatste tijd iets meer meegenomen met name tijdens de vastelaovend (carnaval). De Mootwörm is ook de eerste Joekskepèl in Venlo die ooit de eer hebben gehad om de Venlose Boerebròelof (boerenbruiloft) te mogen organiseren. Dat hebben wij in 2007 mogen doen ter gelegenheid van ons 22-jarig jubileum. 

 

De Mootwörm treden het hele jaar op in geheel Noord-Limburg maar ook daarbuiten. Optredens in Luxemburg, België, Frankrijk en met grote regelmaat in Duitsland kleuren ons muzikaal palmares. In Venlo mogen wij met grote regelmaat optreden op evenementen van Jocus, de Boètegewoeëne Boètezitting, Jocus Toekôms, Prônke in de Klaosstraot, de Venloop, en de Kwaakerrun. Verder nemen wij vaker deel aan Kapellen treffen zoals de Bemmelde Dweildagen, Gresbuus treffen in Reuver en Hulster Dweildag. Met de Mootwörm is het altijd feest!

 

Uitgaves: De Mootwörm hebben tenslotte ook een aantal zaken uitgegeven zoals in 1996 het Mootwörm bier ter gelegenheid van het 11-jarig bestaan. In 2002 "Molle & Kruutse" een semi-live CD met maar liefst 20 nummers. In 2007 de boerebruiloft verjaardags kalender.

 

Klik op de contact button en maak een afspraak om ons op uw feest of evenement te horen en aanschouwen!